Referat: IK Oden - Brottby SK

För första gången mötte vid Brottby, ett div 5-lag från Stockholm som är på träningsläger i Västerås över helgen.
De hade med sig en högljudd supporterklack dessutom, som skapade stämning på Wenströmska IP!
Det var svårspelat i den kraftiga vinden och en hel del felpassningar från båda lagen.
Vi tog ledningen med 1-0 efter en halvtimme efter en jättefin djupledsboll av Hampus som Casper hann först på och han slog ett inlägg från höger som Sinan skarvade in i mål - mycket snyggt!
Brottby hade flera kvitteringschanser efter målet men vi höll ledningen till paus.

Händelser i 1:a halvlek
6' Morat gör en skottfint och passar istället Sinan som skjuter i bra läge och målvakten lyckas tippa bollen till hörna
9' Casper skjuter mot mål och bollen styrs till hörna
11' Fint kombinationsanfall där vi har 5-6 passningar inom laget runt motståndarnas straffområde innan avslut. Morat lägger ett instick till Casper som spelar i sidled till Karwan som skjuter en hårt skruvad höger yttersida som målvakten får fläka sig på och rädda till hörna
14' Brottby skjuter ett inåtskruvat skott som Jocke missar men bollen smiter utanför vänstra stolpen
17' Dennis spelar fram Karwan som skjuter ett hårt skott som smiter strax utanför högre stolpen
28' Sinan går på djupled, skjuter ett hårt skott som målvakten lämnar retur på, Johan trycker in den i mål. Men det blir bortdömt för offside på Johan vilket kändes väldigt tveksamt.
31' 1-0 Oden genom Sinan (assist Casper)
33' Brottby tar sig fram till ett friläge, Jocke går ut och stör motståndaren som skjuter utanför i ypperligt läge
34' Inlägg av Brottby som går till fri spelare som bara har att lägga in bollen i mål men Hampus kastar sig och täcker skottet till hörna!
41' Frisparksinlägg av Brottby mot främre stolpen som deras spelare skarvar över målet
43' Nytt skruvat skott av Brottby som Jocke lyckas styra ut till hörna

I andra halvlek lyckades vi bättre med pressen och hade bättre spel trots stark motvind.
Sinan gjorde sitt andra mål i matchen, återigen framspelad av Casper efter ca en kvart.
Sedan kunde vi bevaka ledningen och satsa på kontringar samt se till att alla fyra avbytarna fick speltid.
I slutet av matchen gjorde glädjande nog Jesper som varit borta sedan slutet av februari p g a skada 3-0 på en snygg lobb över målvakten!
Detta blev slutresultatet och jättekul att Jocke och den nykomponerade backlinjen fick hålla nollan!
Vi höjde också effektiviteten i avsluten jämfört med de senaste matcherna så förhoppningsvis är vi på rätt väg efter ett tufft schema på slutet.
Hampus Säveros utses till matchens lirare efter en ny klockren insats som mittback!

Händelser i 2:a halvlek
46' Gult kort på nr 7 i Brottby för fasthållning
46' Karwan skjuter frisparken och bollen går stolpe ut, returen rensas till hörna!
51' Farligt frisparksinlägg av Brottby som Jocke lyckas styra ut till hörna
53' Frisparksinlägg av Dennis mot bortre stolpen som Johan nickar mot mål, målvakten lämnar retur och Casper skjuter men bollen träffar en spelare som står på mållinjen och räddar!
59' 2-0 Oden genom Sinan (assist Casper). Bra förarbete av Karwan som hittar Casper i djupled.
63' Mudar vinner boll centralt och passar fram Jesper som kommer fri med målvakten som dock räddar skottet med en benparad
65' Bra frisparksinlägg av Brottby som leder till ett flipperspel i vårt straffområde men tillslut lyckas Jocke greppa bollen, riktigt nära mål där
73' Kanonhårt skott av Brottby som Jocke gör en reflexräddning på!
74' Kontring av Oden där Karwan sätter Jesper till ett friläge men han skjuter utanför
85' 3-0 Oden genom Jesper (assist Karwan)
87' Frispark av Brottby som går i mål men den touchade en spelare som stod offside så målet blev bortdömt
90' Farligt skott av Brottby som Jocke ska greppa men bollen går som en tvål mellan hans händer, som tur var utanför till hörna!